A kézilabda kitartásra tanít, amit a kertészkedéskor is hasznosíthatok

Nagyon szeretek kézilabdázni, játszom is a városi csapatban. Szoktunk meccsekre járni, de nem kell semmi komolyra gondolni. Nem játszunk neves bajnokságokban, csak a városiban, esetleg területiben, ott viszont egész jól szoktunk szerepelni. A kézilabda sok mindenre megtanított, például az önfegyelemre és a kitartásra. Ha ezek nincsenek meg, akkor a csapatot nem lehet győzelemre vinni. Ezt a két dolgot nem csak a játékban tudom hasznosítani, hanem az élet más területein is, például a kertészkedésben. Ott is nagyon fontos a kitartás, hiszen a növények nem egyik napról a másikra nőnek meg. Sokaknak ez a problémájuk a növénytermesztéssel, hiszen nem kapnak azonnal eredményeket, hanem csak hosszú hónapok múlva. A kertészkedéshez szükséges dolgokat már jó ideje a gazdabolt.hu – ról szerzem be. Ez egy internetes oldal, ahol mindent meg tudunk találni, ami a kertészkedéshez szükséges lehet. Nemrég abból az apropóból látogattam el az oldalukra, hogy tönkre ment a metszőollóm. Nem tudtam, hogy mennyi lehet a metszőolló ár, úgyhogy felkerestem a Gazdabolt honlapján.

Ott elég sok terméket találtam szokás szerint mindenféle árkategóriában. Az olcsóbbtól kezdve a magasabb minőségű, ezáltal drágább dolgokig. Nekem nem kellett rögtön a legdrágább, de a legolcsóbbat se szerettem volna választani, úgyhogy egy középkategóriás metszőollót választottam. Biztos voltam benne, hogy meg fog felelni az igényeimnek. Még egy Felco márkájú bőrtokot is választottam a metszőollóhoz, így könnyebb lesz a kertben közlekedni metszés közben. Előfordul, hogy néha elhagyom valami lehetetlen helyen, aztán meg egy csomó idő elmegy a keresgéléssel.

Az oldalon nagyon hasznosnak tartom, hogy van egy úgynevezett oldaltérkép. Ha erre rákattintunk, akkor csoportokba van szedve a weboldalon található összes termék, így eszerint tudunk keresni egy csomó időt megspórolva ezzel. A Gazdabolt nem csak a magyarországiak számára elérhető, hanem a Szlovákiában vagy Romániában élő határon túli magyaroknak sem kell aggódniuk, ha esetleg szeretnének vásárolni. Be is tettem a kosaramba a metszőollót, de előtte még el szerettem volna látogatni az Akciók lapfülre, ahol állandóan tudunk olyan termékeket találni, amelyek le vannak árazva. Érdemes itt szétnézni, hátha van olyan dolog, amire amúgy is szükségünk lenne, és így olcsóbban hozzá tudunk jutni. Persze nem buzdítok senkit a felesleges vásárlásra, egy akciós dolgot csak valóban akkor vegyen meg, ha amúgy is szüksége lenne rá, ne csak azért, mert olcsóbb. Szerintem sokan hajlamosak vagyunk ebbe a hibába esni.

Vásárlás előtt érdemes elolvasni a weboldalon a Hogyan vásároljak? lapot. Itt minden fontos információ megtalálható, amelyet a vásárlás előtt érdemes tudni. Ilyen például az is, hogy növényvédő szereket a jogszabályi előírások szerint csak megfelelő bizonylatolással, személyesen adnak ki, így elkerülve, hogy nem megfelelő célokra használják fel ezeket a mérgező vegyszereket. Fontosnak tartottam még elolvasni a “Hogyan kapom meg a megrendelt árut?” bekezdést is. Itt megtudtam, hogy miután beérkezik a megrendelés, a gazdabolt.hu kollégái megkezdik a feldolgozást. Ha a termék rendelkezésre áll, akkor át is adják a terméket a futárszolgálatnak, akik aztán értesítenek minket a kiszállítás időpontjáról. Ha valami nincs készleten, akkor a munkatársak értesítenek erről is, és a várható szállítási időről. Én teljesen meg voltam eddig elégedve a gazdabolt.hu–val, és nem hiszem, hogy a jövőben ez változni fog. A széles termékkínálat mellett a metszőolló árat is megfelelőnek találtam.