Sport, vagy suli?

Az egészen fiatalkori éveimben nagyon magamra voltam utalva. Nem tudtam eldönteni, merjek-e megpróbálni egy sportkarriert beindítani. Most 25 vagyok. Tudjátok mit? Nem árulom el, hogy melyik verzió mellett döntöttem. Tanultam is, sportoltam is, nem mondom el, hogy “mi lett belőlem”, de a lényeg nem is ez. Hanem, hogy mindvégig kellett dolgoznom, hogy tudjam fedezni az utazásokat. A falumból a suliba, és az egyesülethez is, na meg, hogy egy kicsit kiegészítsem azt, amit otthonról arra kaptam, hogy eléldegéljek valahogy.

A legtöbbet ebben a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka szekciója tudott segíteni. Ők tudtak mindig valami olyat nyújtani, hogy amikor már nagyon hiányzott valami, akkor mindig volt egy védőháló, ami elkapott. Egy újabb lehetőség, egy fénysugár. Mindig kifogtam itt valami jót, és nem volt ez olyan rég… Épp a napokban néztem újra rájuk. Jól szuperál az oldaluk, remélem használják, akik ebben a nagyon fiatal korban, és ezen időszakban vannak, amikor még tele vagyunk energiával, és el szeretnénk valamit érni. Mindig volt valami jó melójuk a közeli kerületekben is számomra. Szinte hálából és őszinte reménykedésből gondolok rájuk úgy, hogy bárcsak mindenkihez eljutna a hírük.

Én ilyeneket kerestem anno (most pedig, a jelenlegi listájukat olvasgatom épp): karbantartó gyakornok, fényreklám telepítő, raktáros. Raktáros hirdetésből jó sok van most is, és nem várnak el túl nagy dolgokat. Az órabér viszont korrekt meg minden. A TopiWork Iskolaszövetkezet – diákmunka ügyekben tulajdonképpen azért dolgozik, hogy komolyabb foglalkoztatók is szóba jöhessenek viszont, diákoknak is. Komolyabb foglalkoztatók alatt értek komoly piaci szereplőket. Régen valami olyasmi volt a diákmunkáról a fogalmunk (nekünk, gyerekeknek), hogy valami könnyeden betanított munkát végzünk majd, ezért én is el voltam ragadtatva, miket írnak tulajdonképpen ezen az oldalon: TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka.

Máris mérnöki állást próbálnak elérhetővé tenni például egyetemistáknak. Szakmai munkalehetőség, bizonyos piacok élmezőnyébe tartozó cégek, komoly büdzsével, amit erre is fordítanak, és tényleg nem csak valami kétkezi kisegítő munka mindig a terítéken… Azt most hagyjuk (és emiatt tudhatjátok, hogy utóbbit sem rosszból mondtam), hogy én is a gyors betanulással hirdetett, előzetes tanulmányokat nem igénylő munkákat kerestem, de az akad azért talán más helyeken is bőven. A TopiWorknek viszont vannak egyedülálló paraméterei, így egyedülálló, ami nyújtani is tud. Szóval ezért írok még róluk! Nagyon fontos, hogy ha még tanultok, halljatok erről a lehetőségről. Ha lassan diplomáztok, de nem csináltatok még semmit a munka mezején, akkor még inkább! Ha látnátok már egy céget belülről, ahol majd dolgoznátok, és nem csak nyíltnapon, akkor itt az alkalom!

Ha bármi kérdésetek lenne, van egy ilyen aloldaluk: www.topiwork.hu/gy-i-k. Itt még azokat a sarkos dolgokat is kifejtik, leírják, hogy mi van, ha néha napján mégsem tetszik egy munka és fel szeretnénk mondani. Szóval nézegessétek innentől kezdve a honlapjukat. A lehető legjobban megkönnyítik a munkára jelentkezés és az állásbetöltés folyamatát, de kérdés mindig adódhat. Szóval a honlapon le fogják írni ezekre a válaszokat és ott lesznek a kontaktok, rögtön. Ha pedig már minden világos, akkor rajta, kezdhetitek a válogatást a következő lehetséges melóitok közt! (Ha még sok idő van hátra a tanulós évekből, én kipróbálnék mindent a helyetekben – ilyet is, meg olyat is)