Vajon megéri az elektromos radiátor?

A kézilabda meccsről hazafelé tartva ezen a kérdésen kezdtünk el gondolkozni. Az elektromos radiátor nagyon praktikus tud lenni, hiszen bárhová magaddal viheted, és akárhol is légy, meleget tudsz csinálni. Nem kell csőrendszerrel bajlódni, ennél sokkal könnyebb és gyorsabb megoldást nyújt. Pont ez volt az, ami miatt nekem felkeltette az érdeklődésemet, hiszen ki ne akarna egy modern, korszerű és hatékony fűtési rendszert az otthonába.

Engem még csak mostanában kezdett el foglalkoztatni az elektromos fűtés, de a barátaim már korábban is utána néztek ennek a lehetőségnek. Nagy előnye az, hogy nem égéssel keletkezik a meleg, így nincs káros égési termék. Ezáltal sokkal környezettudatosabb és biztonságosabb is, mint a hagyományos gázfűtés. A biztonság pedig pont egy olyan dolog, amire mindenkinek szüksége van, főleg, ha az otthonáról van szó.

Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni? Talán már benned is felvetődött ez a kérdés, úgyhogy hadd segítsek egy kicsit ennek a megválaszolásában. Én sem vagyok szakértő a témában, de a Fűtésrendszerek oldalán nagyon sok hasznos információt meg lehet találni, ami nekem nagy segítség volt. Egy helyen minden fontos információt megtaláltam a korszerű elektromos fűtésekről, így Neked is csak ajánlani tudom a honlapjukat. Ha csak informálódni szeretnél, de még nem döntöttél, akkor is érdemes lehet ezekről a lehetőségekről tudni.

Pár előny, amiért érdemes lehet az elektromos fűtési rendszereket választani: az elektromos fűtés csendes, biztonságos és káros anyagok kibocsátásától mentes. Ezek mellett még jól szabályozhatóak, és kifejezetten hatékonyak. Ugyanolyan hatékonysággal tud működni, mint a gázfűtés, sőt, hamarabb felmelegíti a szobákat.

Részletesen olvashatunk a különböző elektromos fűtésekről: elektromos padlófűtés, fűtópanel, elektromos radiátor, elektromos kazán, vízmelegítő, bojler. Mindegyiknek alaposan utána olvastam, hiszen csak így tudom eldönteni azt, hogy melyik lenne az én otthonomba a legjobb választás. Amik kifejezetten tetszettek, az az elektromos radiátor volt, hiszen nincsen szükség hozzá csőrendszerre, bárhová magammal vihetem és még kazán sem kell hozzá. A másik kedvencem, az elektromos kazán. Ez azért tetszik, mert központi fűtés és gáz nélkül is működik. Emellett pedig még kéményre sincs hozzá szükség, és ugyanolyan hatékony, mint a gázkazán.

Ha valakit az infrafűtés érdekel, akkor arról is részletesen lehet tájékozódni. Milyen infrafűtéses fűtésrendszerek érhetőek el, pl. padlófűtés, infrapanelek, hősugárzó. Hogyha a hőszivattyún gondolkozol, akkor pedig az egyik legnépszerűbb megújuló energiás rendszerről beszélhetünk. Én a Fűtésrendszerek oldaláról tudtam meg, hogy mi is ez pontosan és miért lehet jó választás. Ezek mellett pedig, ha még környezettudatosabb szeretnél lenni, még a napelemeken is érdemes lehet elgondolkozni. Hiszen ezek hatékony alternatív energiaforrások. A weboldalon tájékozódhatunk arról, hogy milyen támogatásokat tudunk igénybe venni a napelemre, milyen napelem rendszerek vannak, és az áraik mitől függnek.

Az elektromos fűtésnek egy hátránya van: jelenleg az energia drágább, mint a gáz. Szerintem ez az egy dolog lehet, ami miatt valaki nem vág bele az elektromos fűtésbe. Viszont erre is van megoldás: a napelemmel előállítható az az energia mennyiség, amire az elektromos fűtésnek szüksége van. Ha a hőszivattyút választjuk, akkor pedig a szolgáltatótól kérhetünk kedvezményes tarifát, így máris nem kerül többe az elektromos fűtés.

Ha Te is szívesen megismernéd az elektromos fűtési rendszereket, és foglalkoztat ez a kérdés: Elektromos radiátorok: megéri ebben gondolkozni? Akkor mindenképp érdemes informálódni a Fűtésrendszerek oldalán.