Iskola előkészítő feladatok vagy kézilabda edzés? Mindkettő!

Tudom, hogy szülőként mennyi teher nehezedik ránk. Mindent IS szeretne csinálni gyerkőcünk, legszívesebben minden tehetséggondozó foglalkozásra beíratnánk, de csak 24 órából áll egy nap. És 5 napból egy hét. Hogy lehetne mindenre idő? Főleg, hogy az óvoda utolsó évében a leginkább az iskolára kell figyelni. Szerencsére mi sikeresen meg tudtuk oldani a feladatot, hiszen egy szuper iskola előkészítő feladatok tárházát tartalmazó könyvet találtunk, amit otthon is tudtunk oldogatni. Így az edzést se hanyagoltuk és mindenre maradt idő, hiszen egy foglalkozást megspóroltunk. Kíváncsi lettél te is, igaz?

Az iskola előkészítő feladatok megoldása otthon a legkényelmesebb

Nagyon sok szülő kétségbeesett évkezdéskor, hogy már csak egy év van hátra az iskoláig. Mi történik, ha a gyerekem nem lesz iskolaérett és nem engedik el első osztályba? A csoport fele be lett íratva mindenféle foglalkozásra, ami a játékidejükből vett el és szocializálódni sem tudtak kellő mértékben. Ketten maradtunk barátnőmmel, akik bent hagytuk a gyerekeket a kézilabda edzésen, mert nagyon szerették azt és nem akartunk lemondani a boldogságukról. Mivel a felkészítő foglalkozással egy időben volt így kénytelenek voltunk más alternatívát találni a gyerekek számára, hiszen nekünk is éppoly fontos volt az iskola, mint ahogy bárki másnak.

Egy nap online böngésztünk, amikor megtaláltuk a szilvia-logopedia.hu oldalt. Szinte megváltásként jelentkezett a Google találatai között, hiszen pontosan azt nyújtotta számunkra, amit kerestünk. Az író, Szabó Szilvia egy mesterlogopédus, aki számtalan könyvet adott ki, hogy ezzel is megkönnyítse a gyerekek tanulási folyamatát. Az iskola előkészítő feladatokat tartalmazó könyvek egyébként nagyon nagy népszerűségnek örvendenek, szerte az internet megtalálhatók a visszajelzések a pedagógus eszköztáraival kapcsolatban.

Úgy döntöttünk hát, hogy legyen, teszünk egy próbát ezzel, hogyan fog majd tetszeni a gyerekeknek. Szerencsére mind a ketten rendelkezünk kellő szabadidővel ahhoz, hogy tudjunk foglalkozni óvoda után a gyerekekkel és közösen tanulhassunk. Az én kisfiam inkább a hétvégi tanulást pártolta, aminek külön örültem, így legalább nem az óvoda vagy edzés utáni fáradt agyát kellett tornáztatni, hanem friss fejjel ülhettünk le a könyv elé.

Hatékony volt a tanulás?

Szerencsére egy nagyon profi módon összeállított könyvről beszélünk, ami a Látogatás a tudás birodalmába nevet viseli. A feladatok egyre nehezebbek, így nagyon szépen nyomon követhető a gyerekek fejlődése és mi, laikus szülőként is láthatjuk azt, hogy honnan indultunk és hova jutottunk. Nem volt szükséges beiratkozni tanfolyamra vagy felkészítőre, otthon is meg tudtunk mindent oldani.

Az én kisfiam és a barátnőmé is iskolaérett lett, minden probléma nélkül. Sőt, a felmérést végző pedagógus meg is dicsérte, hogy milyen ügyesek és minket is megdicsértek, hogy mindent össze tudtunk egyeztetni. Nem maradt ki se az edzés, se a játékidő a gyerekek életéből, de nem is voltak leterheltek. Kiegyensúlyozottak voltak és nagyon ügyesek. Sokat fejlődtek fél év alatt és sikerrel felvették őket egy nagyon jó általános iskolába.

Összességében elmondhatom, hogy ez a könyv tökéletes választás mindenki számára. Nem csupán azoknak segít, akik esetleg valamilyen visszamaradással küszködnek, hiszen számos készséges és képességet fejleszt ez a nagyon jól összerakott feladatgyűjtemény. Az iskola előkészítő feladatok megoldása sose volt könnyebb számunkra és a gyerekek is élvezték minden percét! Ha még nem tudod, hogy milyen megoldást mellett dönts, látogass el Szabó Szilvia oldalára és olvass egy kicsit az említett könyvről!