A kézilabda nézés mellé sem árt egészségesen étkezni

Kézilabda… hol is kezdjem. Amióta kinyitottam a szememet és képes voltam felfogni azt, ami körülöttem történik, a kézilabda meghatározta az életemet. Nem feltétlenül azért, mert szerettem volna, hanem mert a családom tele van teljes kézilabda fanatikusokkal. Nem akarom, hogy félreértsetek, szerintem egy csodálatos sportág, ahol a sportolóinkra nagyon büszkék lehetünk. De egyszerűen, ha meghallom otthon, hogy kézilabda meccs lesz, csak az jut eszembe, hogy akkor le fog állni a világ több mint egy órára.

Többször volt már olyan, hogy leszálltam a vonatról és apám nem tudott kijönni értem, mert éppen kézilabda volt. Amikor pedig otthon vagyunk és mondjuk ebéd mellett megy a meccs, akkor meg sem lehet szólalni. Ez nem azt jelenti, hogy csendben kell maradni, hanem egyszerűen a kimondott szavaidra nem fog érkezni semmilyen reakció. Egy idő után ez egész frusztráló lehet.

Apukámnak több egészségügyi gondja is van, amit meg lehetne oldani egy kicsit egészségesebb étkezéssel. Sajnos, mikor elindulnak a kézilabda meccsek, nem igazán figyel oda arra, hogy mit fog enni közben. Ezért általában zsíros kaják, chipszek és egyéb rágcsák töltik meg a kis közös tányérunkat. Én azonban arra gondoltam, hogy mi lenne, ha bio rágcsákat és édességeket szolgálnék fel nekik, ezzel is egy picit az egészségesebb életmód felé terelgetve őket.

Találtam is egy oldalt, ami erre kiváló lehetőséget adott. A www.biocity.hu választéka felülmúlja az évtizedek óta aktív vegetáriánusok álmait is. Mikor beléptem, már akkor tudtam, hogy ez lesz az ideális hely bio termékek vásárlásához. Az oldal kinézete nagyon hívogató és megnyugtató. Nincsenek felugró ablakok, vagy reklámok, egyszerűen csak áttekinthetjük az aktuális kiemelt termékeket.

www.biocity.hu

Nekem pont kapóra jött ez a funkció, mivel gluténmentes sós pálcikákat hirdettek éppen. Ez szinte tökéletesnek hangzott a vasárnap délutáni meccsekhez. Rákattintottam a hirdetésre és rögtön megkaptam az adott termékcsaládnak az összes olyan termékét, amire jelenleg akció volt érvényben. Ezek a leárazások nem pár száz forintot jelentenek. A gluténmentes ciabbattára például hatvan százalékos leárazás volt érvényben. Megkerestem a sós pálcikáimat és még ezeket is olcsóbban tudtam beszerezni.

Hirtelen, váratlanul egy kis szövegbuborék jelent meg a bal alsó sarokban. Valaki éppen megvásárolt valamit és ezt kiírja számunkra az oldal. Ettől olyan érzésem lett, mintha a www.biocity.hu nem csak egy egyszerű webshop lenne, hanem egy olyan hely, ami közösségi térként is funkcionál. Mintha tényleg boltban lennénk, úgy tudtuk megtekinteni azt, hogy másokat mi érdekli. Ezzel rengeteg ötletet nyerhetünk. Nem mindenki járatos a bio ételek világában, aki rábukkan a www.biocity.hu oldalára. Ezért is jó, hogy segítenek nekünk tájékozódni, hogy melyik termékeket érdemes venni, vagy melyikek népszerűek éppen.

Behelyeztem a ropit a „kosárba” és újabb funkciók tárultak elém. Az egyik ilyen, hogy ki volt írva, hogy aktuálisan mennyi pénzt takarítottam meg az akciók keretében. Illetve azt is megtudhattam, hogy milyen értékben kell még hozzávásárolnom, hogy ingyenes legyen a kiszállításom. A bio ételek mint köztudott, nem az olcsó kategóriába tartoznak. Ettől függetlenül itt a minőségért fizetünk. Emiatt könnyen lehet, hogy el tudjuk érni egy vásárlásunk során az ingyenes kiszállítási limitet. Szerintem ez egy kiváló motivációs módszer arra, hogy többet vásároljunk, hiszen így jobban megéri a végén. Ha te is egy bioboltot keresel, vagy kipróbálnál egy újat, akkor neked is teljes szívemből ajánlom a www.biocity.hu oldalát.