Ha hiányzik a mozgás

A nagyapám egész életében kézilabdázott, amíg csak tudott. Sajnos egy utolsó sérülés és a kora miatt végleg ki kellett lépnie ebből az életformából. Imádott mozogni, ebben a csapatsportban pedig mindent megtalált, amit keresett. A kihívást, az összetartást, a stratégiát és a sikert. Nyomdokaiba szerettem volna lépni, de nekem sajnos nem ment valami jól, és nem is sikerült megszeretnem. Én nem tudom elég erősen eldobni a labdát… Talán ez is volt az utolsó csepp a pohárban, mikor edzésen kinevettek, ahogy a félrelőtt labdám csak puhán puffant a kapufán. Nos, ez van, de nagyapám ezzel ellentétben egy élő legenda volt. Az én szememben biztosan, de egyébként is jó csapatokban játszott.

Nagyon szerettem nézni, hogy mennyire élvezi, mikor a pályán lehet. És annál jobban fájt, amikor láttam mostanában, hogy szomorú. Sajnos eléggé megsínylette az utolsó sérülést, és nehezen mozog.

Egyszer villanykörte villant a fejem felett – hát annyi elektromos kerékpár jár már az utakon!… Mi lenne, ha őt is meglepnénk eggyel, hogy a kimozdulás, gyorsaság örömét újra és újra átélhesse? Azonnal elkezdtem keresgetni, szóltam a családnak is, mindenki szuper ötletnek tartotta. A legideálisabb megoldásnak a motorbolt.co.hu oldalát tartottam. Eredetileg nem is gondoltunk online áruházra, neten csak a referenciák miatt nézelődtem. Azonban senkinél sem volt akkora nagy választék, mint náluk.

Egyébként meg Dunaföldváron megtalálható rendes üzletük is, így aki mindenképpen szeretné élőben megtekinteni, annak nyitott ez a lehetőség is. Illetve mindenkit ösztönzök is arra, hogy támogassátok a magyar kisvállalkozókat, mert esetenként sokkal jobban is járhattok, illetve, sokkal jobb érzés, mint megint egy multinál hagyni a forintjaitokat.

A bolt neve is mutatja, hogy nem csak kerékpárokat találtok meg náluk – hanem rengeteg típusú kétkerekű járművet és azokhoz tartozó alkatrészeket is. Az elektromos kerékpár választékuk ahogyan említettem is, igazán széleskörű. Vannak Li-ionos és ólomsavas verziók. Ezeken belül olyanok is léteznek, melyeket pedállal lehet hajtani, én jóval inkább ezeken gondolkodtam, mert így meglenne papának a mozgás élménye is. A választás azért egyszerű az online felületen keresztül is, mert minden termékhez részletes termékleírást adnak. Az elektromos kerékpároknál nyilván nagyon fontos például az akkumulátor kapacitása, a motor, a maximális sebesség és hatótávolság. Ezek talán azon technikai paraméterek, melyek leginkább befolyásolhatják a döntést, de tényleg mindenféle feszültség és teljesítmény megjelenített a kis információ-koktélban. Arról is tájékoztatnak, hogy jogosítvány és bukósisak kötelező-e az adott járgány vezetéséhez, ami azért az elektromos kerékpárokra nem igazán jellemző.

Nem elég, hogy végtelen választékkal állnak rendelkezésre ezen járművekből, emellett sokféle alkatrész is megtalálható a weboldalon, ami azért jó, mert nem kell idegeskednünk azon, hogyha valami elromlik, akkor az egész biciklit cserélni kell. LED-eket, elektromos töltőket, motort, akkumulátort – elég felszerelt utánpótlási anyaggal rendelkeznek. Emellett olyan extrák is megtalálhatóak, mint a csomagtartók.

A Li-ionos verziók között több is van, ami pedállal is hajtható, szóval mi emellett maradtunk. Nagyon sok márka több típusú és színű termékei között nézelődtünk ugyanakkor. Az oldalon szerencsére található egy összehasonlító funkció, melynek segítségével össze tudtuk szedni kifejezetten a számunkra szimpatikus darabokat, mely nagyban lerövidítette a választás időtartamát. További előnyünkre vált az oldal kínálatában még az ingyenes kiszállítás, melynek keretein belül az elektromos kerékpár összerakva és indulásra kész állapotban érkezett meg hozzánk. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen simán fog menni minden, de így történt. Pedig biztosítottak visszavásárlási garanciát is, de erre egyáltalán nem volt szükség. Sőt, már hűségpontjaink is vannak az oldalon, amit egy esetleges következő vásárlás esetén beválhatunk pénzösszegre.

A papa azóta ezzel suhan a városban, és sokkal többet jön át hozzánk. Ami igazán fontos, hogy sokkal boldogabb is, amiért nagyon hálás vagyok. Talán ideje nektek is megajándékozni a családtagokat!