Kézilabdás kéznek gyengéd ápolás

Ha valaki élsportoló az sok áldozattal és lemondással jár. Kisgyermekkorom óta életem egyik legmeghatározóbb része a sport. Sok mindenben kipróbáltam magam, azonban a kézilabda lett végül az a sportág, aminél megállapodtam. Azóta is töretlenül űzöm, több mint tíz éve már versenyszerűen. Ez bármilyen menőnek is hangzik, mint mindennek, van pozitív és negatív oldala is. Heti hét napból öt napon edzésem van és egy hatodikon konditerembe is járok erősíteni. Ez nem jelent mást, mint a szabadidőm erőteljes leredukálását. Kevesebb időt töltök a barátaimmal, a családommal, azonban arra próbálok odafigyelni, hogy magamra mindig maradjon valamennyi időm. Ez az életmód rengeteg testi és lelki megterheléssel jár, ezért kellő odafigyeléssel kell fordulnom magam felé, hogy ne rokkanjak bele az életemet jelentő sportágba.

Egyik kedvenc lélek és test ápoló programom a hosszas forró fürdőzés az edzések után. Hihetetlen kikapcsolódást tud nyújtani, valamint az általam használt kézműves szappanok nagyon jól regenerálják és ápolják a bőrömet. Ezeket a szappanokat anyukám házilag készíti nekem. Régen ez az én hobbim volt, azonban szabadidő hiányában anyukám magára vállalta a feladatot.

Ahogy anno én is, ő is a pipereporta.hu oldalról rendeli az alapanyagokat és eszközöket. Ez az egyik legjobb szappan alapanyag bolt. Mindent megtalálsz, ami a folyamathoz szükséges, ráadásul remek áron és jó minőségben.

A Pipere Porta egy kézműves kozmetikum alapanyagokat árusító cég. Egy budapesti szaküzlettel, és egy országosan elérhető weboldallal rendelkeznek. Így házhoz szállítással, vagy csomagautomatába rendeléssel is hozzájuthatsz csodás termékeikhez. Nem csak szappan alapanyag bolt, hanem szinte minden más házi kozmetikum összetevőket is árul, sőt, még a gyertyakészítéshez is megtalálsz náluk mindent. Mi azonban csak a szappankészítés alapanyagaival vagyunk ismeretesek.

Ezeknek az alapanyagoknak egy külön kategória van szentelve az oldalon, így nem neked kell összekeresgélned, hogy vajon mi szükséges a folyamathoz és mit is kéne venned. Abban a fülben mindent megtalálsz ahhoz, hogy csodás ápoló szappant készíts. Rendelkezésedre állnak finomított, finomítatlan, organikus és illat mentes vajak, különféle jó hatású olajak, kozmetikai agyagok és iszapok, illetve lúgok és különféle színezők.

Nekünk már megvannak a megszokott “receptjeink”, de mindenképpen érdemes kísérletezni, ha elindulsz a szappankészítés útján. Anyukám külön szappant csinál nekem a testemre és a kezemre, ugyanis a kézilabdázás közben az ottani bőrfelület sérül és szárad ki igazán. Így az oldalról rendelt argánolajból készít tenyereimnek mélyen ápoló szappant. Testápolásra az oldalon szintén megtalálható kecsketejport és sheavajat részesítjük előnyben.

Bár ezeknek a kencéknek az elkészítése sokkal több munkával jár, mint a boltban megvenni a már legyártott szappanokat és tusfürdőket, én mindenkit ösztönzök a házilag való elkészítésre. A bio és natúr kozmetikum üzletekben még akár lehet jó termékekre bukkanni, de a legjobb, ha te készíted el, hiszen így valóban látod, hogy mi is van a kencében és mit raksz a bőrödre.

Ha belekezdenél, azért is ajánlom neked a pipereporta.hu-t, mert amellett, hogy náluk biztosan a legjobb minőségben szerezhetsz be mindent, oktatóvideókat is találsz YouTube csatornájukon. Emellett egy blog is a rendelkezésedre áll, amelyet ők üzemeltetnek. Ezen a portálon is olvashatsz a házi kozmetikumokról és elkészítésükről, így biztosan minden kérdésed megválaszolásra kerül.

Akár sportolsz, akár nem, a tested és bőröd megfelelő ápolása nélkülözhetetlen dolog. Válaszd te is a kézműves kozmetikumokat, és készítsd el sajátjaidat a Pipere Porta termékeivel, amik az én bőrömet is minden nap megmentik.