Legyen olyan pontos a menetlevelünk, mint egy kézilabdás

Magyarországon szerintem a legelterjedtebb sport a foci. Ettől függetlenül rengeteg háztartásban a kézilabdának szentelnek ugyanilyen fontos helyet. Én is egy ilyen családban nőttem fel. Minden egyes hétvégén összegyűltek a rokonaim és együtt nézték a meccseket. Ilyenkor megszűnt számukra a külvilág teljes módon és nem is lehetett hozzájuk szólni, mivel egyszerűen nem ért el a fülükig, ha mondtunk valamit.

Én sosem tudtam ennyire lázban égni a kézilabda iránt, de családi élménynek mindig jó volt. Plusz az is nagyon vicces volt, mikor apámék tényleg elmentek egy ilyen meccsre és látni lehetett őket a tévében. Egyszer engem is elvittek egy ilyen eseményre és hihetetlen volt, hogy mennyire más élmény az egész, ha élőben nézi az ember. Ezalatt pedig nem csak a meccset magát értem, hanem, hogy milyen mikor több száz szurkoló vesz körül.

Hasonló sokk volt az is, mikor először elkezdtem dolgozni. Főleg azért, mert annyi minden kis dolog van, amire oda kell figyelnünk, mint például a menetlevél kitöltése. Mivel sokat használom az autómat munka közben ezért kíváncsi voltam arra, hogy miként zajlik a menetlevél kitöltése. Felmentem az internetre, a keresésem kapcsán pedig feljött a Roadrecord oldala. Bár ekkor még nem tudtam, a menetlevél kitöltése mellett sokkal hasznosabb információkat is fogok kapni tőlük.

menetlevél kitöltése

Már azt nagyon tudtam értékelni, hogy az oldal könnyen átlátható és mindennek megvan a helye. Tehát nem kell átverekednünk magunkat reklámok seregén ahhoz, hogy elérjük a legfontosabb funkciókat. Az oldal több tájékoztatót is biztosít nekünk, ezek között pedig szerepel persze a menetlevél kitöltése is. Rá is kattintottam és elkezdődhetett az olvasás.

Meglepő módon a szövegek is logikusan voltak felépítve. A menetlevél kitöltése egy olyan téma, ami nagyon szerteágazó. Mivel nem mindegy, hogy milyen típusú az autónk, illetve az sem, hogy milyen dokumentum kell majd. A Roadrecord oldala azonban szépen bemutatta nekem, hogy milyen különbségek vannak szállítólevél, menetlevél és útnyilvántartás között. A legfontosabb infó persze az volt, hogy az én autómhoz nem kell menetlevél.

Ennyivel le is tudhattam volna az egészet, viszont ekkor megemlítették, hogy számomra is van egy nagyszerű ajánlatuk. Ez pedig nem más, mint egy útnyilvántartó program. Alapból nagyon sok pénz el szokott menni az üzemanyagra, viszont ha kiállítunk egy kiküldetési rendelvényt, akkor vissza tudjuk igényelni ezt az összeget. Ez nagyszerűen hangzott, viszont a csavar az egészben, hogy ehhez szükségünk lesz egy útnyilvántartásra.

Ebben szerepelnie kell az utazásaink összes főbb adatának. Tehát, fel kell tüntetnünk, hogy hány kilométert utaztunk és milyen helyekre. Az én munkám során már alapból rengeteg dologra kell odafigyelni, úgyhogy nem mertem volna bevállalni még egy ilyen felelősséget. Hiszen a legkisebb hiba is komoly következményekkel járhat az adóhatóság szemében. A Roadrecord oldalán azonban elérhető egy útnyilvántartó program, ami megcsinálja helyettünk ezeknek az adatoknak a rögzítését.

Az applikáció ráadásul még nem is kerül sokba, főleg, ha arra gondolunk, hogy végsősoron ezzel pénzt fogunk nyerni. Kapni akartam ezen a lehetőségen, viszont volt még pár kérdésem. Ezekkel kapcsolatban pedig fel tudtam őket keresni a telefonszámukon és az e-mail címükön. Miután meggyőződtem arról, hogy tényleg nekem lett kitalálva az útnyilvántartó program, ki is próbáltam és pont olyan egyszerű volt, mint ahogy azt állították. Azóta pedig örömmel használom és nem volt semmi gondom vele.