Gyáli meccsen ért minket a csőtörés, de hamar megoldódott

Ahogy a címből is kiderül Gyálon voltunk kézi meccsen, és ugyan a meccs lezajlott mindenféle különösebb baki nélkül, azonban a meccs után pont zuhanyzás közben ért minket a csőtörés. Elég kellemetlen volt, pláne, hogy már csak a két csapat maradt a teremben, szóval, míg megkerestük az edzőket, gyorsan meggugliztuk, kit kéne hívni. Végül Lilla talált egy jó oldalt, amire egy kis civakodás után mindenki rábólintott. Abban ugyan nem voltunk teljesen biztosak, ki fizeti majd a révészt, de az edzők biztosra mondták, hogy a helynek van biztosítása, szóval nem gáz, hogy hívtuk a szerelőket, csak dokumentálni kell a mindent. Én nem nagyon akartam belefolyni ebbe, a felnőttek biztos tudják, mit csinálnak, én meg inkább meghúzom magam. Lilla meg Hanna szeretnek a középpontban lenni, engem hagyjanak meg az árnyéknak. Na, de nem emózok tovább.

Miközben vártuk, hogy kiérkezzenek, Lilla megosztotta az oldalt a kézis csoport chat-ben, úgyhogy ránéztem, mi fán terem is ez igazán. A lényeg az volt, hogy a fő profiljuk, ahogy elnéztem a Vízvezeték szerelés, vízszerelés Budapesten és Pest megyében volt. Nekünk pedig pont ez kellett. Bár ez a kijelentés lehet hogy egy kicsit elhamarkodott volt. Hiszen szinte egyformán van elosztva a fűtés- és a gáz szerelés is, de figyelembe véve, hogy a dugulás elhárítás gyakorlatilag a vízszereléshez tartozik, de attól még saját kategóriája van, azt hiszem mondhatjuk, hogy a vízszerelés a fő profiljuk.

Mivel jobb dolgom nem volt szépen végigkattingattam a különböző szolgáltatásokon. Minden fő kategórián (víz-gáz-fűtés-dugulás) belül volt egy csomó alkategória. Ez először egy kicsit kaotikusnak tűnt, de hamar meg lehetett szokni. Minden problémához volt egy rövidebb-hosszabb leírás arról, hogy mi okozhatja, és általában a megoldás valódi baj esetén az volt, hogy hívjunk szakembert, vagyis őket. Előtte igazából inkább megelőzés volt, meg egy kis karbantartás.

Ami egyből feltűnt, és ami valószínűleg leginkább tetszhetett az edzőknek is, az az egy órás kiszállási idő volt, gondolom a 24 órás ügyelettel együtt. Valószínűleg egy ilyen vészhelyzet esetén az kevésbé érdekelte őket, hogy a cég már harminc éve működött, és hogy csak tényleges, papírral is rendelkező szakembereket alkalmaznak, nem pedig betanított esetünkben vízszerelőt. Igazából nekem nem volt vele bajom, mármint amúgy se az én dolgom volt, de legalább úgy nézett ki nem nyúltak bele valami gázba.

Még az árazásuk érdekelt, de azt érdekes módon elég nehéz volt megtalálni. Végül azt hiszem véletlenül kattintottam rá az Általános Szerződési Feltételekre, ahol szépen mindent részleteztek, a kiszállástól a munka végzésig. Még a hétvégi, és munkaidő utáni ügyeletet is tisztázták, szóval le a kalappal előttük.

Persze, azt ők is említik, hogy Vízvezeték szerelést, vízszerelést csak Budapesten és Pest megyében vállalnak, és még voltak olyan cukik, hogy az oldal aljára, de annyira nem az aljára, mint az ÁSZF, egy négyzetbe bele is írták ábécé rendbe a településeket, ahová ki tudnak érkezni.

Természetesen, vagy kevésbé, de értitek; ahogy olvastam nem csak javítással, de építéssel is foglalkoznak. Vízvezeték és fűtés beszereléssel úgy egész pontosan. Hogy ez ugyanannyiba kerül-e, mint a javítás, amit mondjuk egy csőtörés esetén végeznek, azt sajnos nem tudtam megállapítani, de azt hiszem erre való a telefonszámuk.

Erről is jut eszembe! A számot, amit a képernyőn láttok felhívhatjátok ti is egyből, hiszen a hívás díjmentes, de kérhettek visszahívást is. Az oldal közepe-alja felé van egy kérdőív szerűség, amit ha kitöltesz, az is hiba bejelentésnek számít, de azért még telefonon lebeszélik veled a részleteket, hogy biztosak legyenek minden részletben.

Az árakra visszaérve, a kiszállásért gyakorlatilag csak akkor kell fizetni, ha az úgymond felesleges volt, tehát nem történik munkavégzés. Ha viszont végeznek munkát, a kiszállásért külön nem kell fizetni. Budapest és Pest megye többi része között árban csak egy ezres van, ami szerintem teljesen oké, tekintve, hogy mennyit kell autózniuk, még úgy is, ha nem az ország másik felébe kell eljutniuk egy óra alatt.

Amíg én nézegettem az oldalt és ezeken morfondíroztam, meg is érkeztek a szerelők, és én ugyan távolabbról, de azért figyelmesen néztem, mit is csinálnak, már amennyit látni lehetett. Ahhoz képest, hogy mi mit hittünk, mekkora a probléma (már pedig a két edző biztos volt benne, hogy nagy gond van), nagyon gyorsan végeztek, és egész jókedvűek is voltak. Szerintem tetszett nekik a közönség. Valószínűleg nem mindig figyeli őket munka közben két kézi csapat.

Vízvezeték szerelés, vízszerelés Budapesten és Pest megyében

Minden esetre, mint már kezdtem írni, hamar végeztek, és a fizetésre került volna a sor, és a két felnőtt csak nézett egymásra pöszén. Mert hogy ez nem az övék meg izé meg bigyó. De nem is igazán értettem. Annyit hallottam a telefonon keresztül, hogy a diszpécser felhozta a fizetéses témát, de azt már nem csíptem el, miben egyeztek meg.

Az oldal alapján viszont tudtam, hogy mivel nem csak kijöttek – de mondjuk ha csak kijöttek volna, az se változtatott volna az összegen -, hanem munkát is végeztek, hogy olyan 25 ezer környékén kell majd fizetni nekik. Ilyen gyors munkáért nem igazán értettem, miért húzzák a szájukat, pláne hogy ha elosztják kettőre, alig lesz az összeg több, mint tíz ezer forint.

Némi pusmogás után azért csak megegyeztek mindenben. A szerelők továbbra is ugyan olyan vidámak voltak, mint mikor ideértek, és kisvártatva tovább is álltak. Ezek alapján igazán tudom őket ajánlani, mert egyrészt gyorsan és jól dolgoztak, másrészt olyan ritka már a mai világban olyan embereket látni, akik tényleg szeretik a munkájukat. Persze, tudom, hogy egy találkozás nem jelent sok mindent, de jó ösztöneim vannak.

Úgyhogy ha pesti vagy, és úgy érzed, szükséges van egy víz-, gáz-, vagy fűtés szerelőre, esetleg dugulással küszködsz vagy be szeretnél szereltetni egy új kályhát, mindenképpen őket ajánlom. Biztos vagyok benne, hogy nem mindenkinek lesz majd olyan jó véleményük róluk, mint nekem volt. De egyrészt az oldaluk semmiben nem hazudott, úgyhogy kétlem, hogy pont az értékelésében tenné. Másrészt pedig, ha ki se próbáljátok, nem tudhatjátok mit mulasztotok el. Persze, tudom, hogy sokan közületek nem tudják majd ezt kihasználni, hiszen nem mindenki Pest megyében lakik, és azok közül is, akik ott laknak, nem mindenkinek lesz szüksége ezekre a szolgáltatásokra, de sose árt ilyen információkat észben tartani.

Nos, kedves kézi rajongók, remélem tetszett a poszt, kicsit eltért a kézi tárgytól, de remélem azért volt akinek hasznos volt. Vigyázzatok magatokra, ne menjetek nagy tömegekbe és viseljétek a maszkot.

A legközelebbi posztig, addig is mindenkit virtuálisan ölelek.