Sport babakocsi egy ízig-vérig sportos anyukának

Klári barátnőm, a veszprémi kézisek egyik gyógytornásza nagy fába vágja idén a fejszéjét: új jövevény érkezik a családba! Ez persze csodálatos dolog, már régóta vártunk erre a remek hírre és arra a végtelen boldogságra, amit ez hoz magával. Na meg persze arra a sok feladatra is, amit Klári nyakába, meg persze ezáltal a mi nyakunkba is zúdít. Mert hogy egy babának azért meglehetősen sok holmira van szüksége, mint mondjuk babakocsira, meg pelenkázóra, meg babaágyra meg mit tudom én még mennyi mindenre. Hát ezeket most szépen lassan elkezdtük beszerezni, első körben a babakocsi volt porondon.

Egy ilyen sportos anyukánál nem is jöhetne szóba igazán más, mint egy igazi sport babakocsi. Ilyenkor azért felmerülhet a kérdés – szerintem teljesen jogosan -, hogy mégis mitől sport az a babakocsi. Aztán persze a már szakavatottabb barátaim, miután jól kinevettek, nyomban elmagyarázták, hogy ezt nem a szó szoros értelmében kell megfogni, hanem sokkal inkább úgy, hogy ez egy, a mindennapok rohanásához, mindenféle terepen alkalmas babaszállító járgány. Míg mondjuk vannak olyan babakocsik, amik inkább a csöppség lassú tologatására alkalmasak, addig ez már a belevaló kanyarokat is könnyen veszi, úgy, hogy az izgi legyen a babának és mamának is.

A sport babakocsik egyébként szép számban megtalálhatók a babaverda.hu oldalon, ami egy babaholmikkal foglalkozó áruház webes felülete. Itt bőven lehet válogatni a sport babakocsikból, de közben azért ott vannak a multifunkciós babakocsik is, amikhez több más kiegészítő is jár. Azok is meglehetősen praktikus választásnak tűnnek egyébként, hiszen járhat hozzájuk mózeskosár és még autós ülés is, vagy mondjuk egy fix állvány, amire a lakásban is rá lehet tenni a mózeskosarat.

Szóval én mondjuk egy kicsit el is bizonytalanodtam abban, hogy a sport babakocsi volna-e egyértelműen a legjobb választás Klárinak, mert hogy azért sok olyan más helyzet van, amihez egy multifunkciós termék könnyebben használható. De persze ezeket külön is meg lehet vásárolni, ha arról van szó. Viszont így egyben meg garantáltam jól mennek egymáshoz a különböző részek.

Örülök, hogy a végső döntést nem nekem fog kelleni meghozni, mert hát ha azt vesszük, a mi szüleinknek sem volt 8 féle kocsijuk és mégis felnőttünk valahogy. De azért jó lenne minél több mindent megadni a csöppségnek, legyen az sport babakocsi, multifunkciós babakocsi, vagy egyáltalán bármi. Szerencsére Klári lesz olyan nagylány, hogy eldöntse magának, hogy a sport babakocsi kell-e, vagy inkább valami másik modell.