Kézilabdás csapatépítőnk volt a Balatonon

Csapatépítő a vízen? Kézisként elsőre furcsán hangzott az ötlet

Kézilabdásként nehezen tudtam elképzelni, hogy a vízben is fogom élvezni a sport tevékenységet. A kézilabdát olyan földelt játéknak érzem. Biztonságot ad, hogy a lábam alatt a talaj, szeretem érezni a talpamban a játékos társak rohanásától pattogó padlót. Szeretek elrugaszkodni a földről, amikor védek, és biztonságot ad, hogy ugyanarra a talajra érkezhetek meg. A vízi sportok valamiért sosem vonzottak, ha víz vesz körül, nem érzem ugyanezt a biztonságot. A magabiztosságomat is jobban elveszítem. Ezért elsőre annyira nem örültem neki, amikor az edzőnk azzal az ötlettel állt elő, hogy idén a Balatonra megyünk csapatépítő programra. Utólag persze nagyon hálás vagyok neki ezért, és nagy szeretettel ajánlom a figyelmetekbe a BalatonPRO csapatát, akik profi módon megszervezték a csapatépítőnket!

A csapatépítés játékok nélkül nem az igazi, ebben segít a BalatonPRO

A csapatépítés játékok nélkül ugyanis nem sokat érne, de szerencsére a BalatonPRO csapata rengeteg lehetőséggel készült. A hozzánk hasonlóan kisebb, 10-20 fős csapatoktól kezdve egészen a több száz fős rendezvényekig minden eshetőségre van tervük, ötletük, megoldásuk. Nekem a kedvencem a felkínált programok közül a sárkányhajózás volt. Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen program ennyit erősíthet a csapat együttműködésén. Márpedig a sárkányhajó verseny alatt nagyon fontos volt, hogy figyeljünk egymásra, ha nem akarunk veszíteni. Koordináltan, összehangoltan kellett vezetnünk a hajót a siker érdekében. Volt olyan csapat is tőlünk, aki az evezési lehetőséget próbálta ki, és ugyanerről számolt be. Mellettünk is láttunk csapatokat, ők a klasszikus balatoni vitorlázást és vitorlás versenyzést választották a BalatonPRO ajánlatából. Láthatóan ők is nagyon jól szórakoztak.

csapatépítés játékok
A csapatépítés játékok nélkül nem az igazi – a BalatonPRO szervezésében azonban erre nem lehet panasz!

Nagyszerű csapatépítő játékok a vízen

Ami nálunk a csapatépítés játékok közül még vitte a prímet, az a SUP kísérletünk volt. Ahhoz, hogy ezt az eszközt használni lehessen, a BalatonPRO tart egy gyorstalpaló tréninget a résztvevőknek, utána pedig indulhat a versenyzés! Nagyon jól el lehet szórakozni a megszervezett játékokkal. Csináltunk bójakerülési versenyt, ahol az volt a cél, hogy minden csapattag ki tudja kerülni az akadályként felállított bójákat. Aztán a koncentrációnk lazításaként a BalatonPRO gyorsasági versenyt is hirdetett, ahol a leggyorsabban célba érő csapat nyert. Sokat nevettünk, és emellett ezek a programok valóban nagyon jól összekovácsolták a csapatunkat.

Emellett quad túrára is lett volna lehetőség menni, ezt elsősorban azoknak tartja fenn a BalatonPRO stábja, akik ódzkodnak a vízi programoktól. Esetünkben végül ez nem merült fel, annyira jól éreztük magunkat a vízen. Persze az időjárás is a segítségünkre volt, de akkor sem kell kétségbe esni, ha esetleg a rossz idő keresztül húzná a számításainkat. A csapatépítéshez nagyszerű indoor játékokkal, tevékenységekkel is fel van vértezve ugyanis a BalatonPRO, és a parton található hotelük rendezvénytermében számos izgalmas, interaktív csapatépítő játékot fel tudnak ajánlani a résztvevőknek. Tényleg nyugodt szívvel keressétek fel őket, ha valami különlegesebb csapatépítő megszervezésében kérnétek segítséget!