Kihívásokkal teli időszak, amikor a fogzás zajlik

A legjobb barátnőm gyerekkori vágya volt, hogy a veszprémi kéziseknél dolgozhasson gyógytornászként. Hosszú volt az út, ahogyan oda jutott, de végül minden akadályt leküzdve elérte célját és sikeresen elhelyezkedhetett a csapatnál gyógytornászként. Azt gondolta, hogy az életben nem lesz majd nagyobb kihívás, ami elé áll, mint anno a szakmai stábba való bekerülés. Hát tévedett! Nem tudta még akkor milyen is lesz az, amikor elkezdődik a kisbabájánál a fogzás időszaka.

Persze, honnan is tudhatná ezt az, akinek nincs kistestvére és a környezetében is elsők között lett szülő. Azonban az a helyzet, hogy ha elindul a kicsi fogak növekedése, az sok nehéz percet, órát, napot tud okozni a babáknak és ezáltal a szülőknek is. Klári se gondolta volna, hogy ez ilyen kemény feladat, de aztán a megfelelő eszközök megtalálását követően sikerült megbirkóznia a feladatokkal.

A fogzás az interneten is közkedvelt téma, hiszen érthető módon ide siet minden szülő, ha a szűnni nem akaró sírásból szeretné valahogy kizökkenteni csemetéjét. Lehet jó megoldási javaslatokat találni, azonban nagyon fontos, hogy nem törvényszerű, hogy ami másnál beválik, nálunk is be fog. Éppen erről írnak az imaginebaby.hu cikkében is, ahol az író pont azt fejtegeti, hogy olvassunk el minden lehetséges megoldást, de legyünk kritikusak is ezekkel szemben. Próbáljuk ki a szimpatikusnak tűnő javaslatokat és reménykedjünk, hogy a kisbabánk fájdalma enyhül.

A fogzás kapcsán lehet tőlük rendelni egyébként mindenféle kütyüt, ami kifejezetten arra van kitalálva, hogy enyhüljön az apróságok fájdalma, miközben a fogak előbújása könnyebbé válik. Erre a célra szolgálnak a rágókák, azok a műanyag rágcsák, amiknek a segítségével a baba segíthet magának abban, hogy a tejfogak hamarabb előbújjanak, ezáltal hamarabb elmúlik a fájdalom és gyorsabban a végére érhetnek ennek a nehéz folyamatnak.

Az imaginebaby.hu kínálatában a legnépszerűbb termék minden bizonnyal a rágómaki, ami kimondottan arra van kifejlesztve, hogy a fogzást elősegítse, miközben vicces megjelenésével vidámságot hozzon magával. Aki már látta ezt a makit, tudja miről beszélek, amikor azt mondom, hogy ez valóban szuper humoros! És itt még nem álltak meg az imaginebaby.hu alkotói, ugyanis nem csak majom fejjel lehet kérni ilyen rágókát, hanem sok más állat formájában is megtestesülhet a fogzást segítő játékszer. Nem kizáró ok tehát, ha valamelyik gyerek különös kötődéssel bír a cápák, vagy a pingvinek iránt, ugyanis ebben a formában is elérhetőek ezek a termékek.

Azok a szülők, akik már ismerik, hogy mivel jár a fogzási időszak, cinkosan kacsintanak egymásnak és megértő támogatást nyújtanak a még kezdeti stádiumban járó társaiknak. Azonban azok, akik még csak hallottak erről az időszakról is fel tudnak készülni bizonyos tekintetben, hogy amikor megindul az első fog már ne érje őket meglepetésként. Az imaginebaby.hu-n azon kívül, hogy ezek a szuper rágókák vannak minden mennyiségben, blog bejegyzéseket is lehet olvasni, amit az előbb is említettem már. Itt nem csak a fogzás nehézségei lehetnek tartalmas témakörök, de sok más ügy is, ami a kezdő szülőkben még jogos kérdésekként merülhet fel. Érdemes tehát itt nézelődni, olvasgatni és tájékozódni, ha szeretnétek megbízható információkat és tippeket találni a babás témakörökben.

A fogzás talán kiemelten nehéz időszak, hiszen hogy is nézhetnénk tétlenül, hogy a legkisebb szerettünk szenved és ebben nem igazán tudunk neki segítségére lenni. Vagy mégis?! Remélem, hogy a cikk olvasása után meglátogatjátok az imaginebaby.hu oldalát és a blogok és hírek után találtok is egy-két hasznosnak talált terméket. Ki tudja, talán ti lesztek a legújabb rágómaki tulajdonosok? Remélem!